- 22 Kasım 2018
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme629
Hazırlanışı:
Çiya tohumunun üstüne 40 gr su ekleyerek jöle kıvamına gelmesi için 1 saat bekletin. Çileklerin saplarını çıkartıp ikiye böldükten sonra 2 dakika boyunca kaynar suda pişirip bol buzlu suyla şoklayın. Daha sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla sudan kurtulun.
Bu işlemden sonra 1/2 kg kadar gelecek olan çilekleri, 50 gr bal ve jöle kıvamına gelmiş chia tohumları ile birlikte blendera atıp homojen bir kıvama gelene dek karıştırın.
Karışımı Sedona Combo’nun özel kurutma kağıdının (triflex sheet) serili olduğu tepsiye, kenarlardan pay bırakarak 1⁄2 cm kalınlığında yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 55 derecede 14 saat
Yorum Yap